اهمیت برقراری ارتباط موثر

برقراری ارتباط موثر و اهمیت آن

با خواندن این مقاله خودتان قضاوت کنید که اهمیت برقراری ارتباط موثر و سالم برای تان چقدر است؟ اگر در شهر روبات ها زندگی کنید چه احساسی خواهید داشت؟ صبح که از خواب بیدار می شوید یک روبات به شما صبح بخیر می گوید و برای تان صبحانه آماده می کند. بعد از صرف صبحانه و آماده شدن با یک تاکسی به محل کار خود می روید. راننده و سایر مسافرین هم روبات هستند. در محل کار خود با تعدادی روبات همکار هستید. هنگام ظهر و صرف غذا با تعدادی روبات سر میز غذا می نشینید. عصر بعد از پایان کار به پارک می روید. در پارک فقط تعدای روبات قدم می زنند. شب در تلویزیون سریال روبات ها پخش میشود. بعد از صرف شامی که توسط یک روبات پخته شده به رختخواب خود میروید تا بخوابید.

چشم های خود را ببندید و به مدت چند دقیقه خود را کاملاً در شرایط ذکر شده، تصور کنید:

چه احساسی دارید؟

آیا این نوع زندگی میتواند لذت بخش و آرامش بخش باشد؟

مهم ترین چیزی که کمبود آن احساس میشود، چیست؟

اگر ما نتوانیم با اطرافیان، همسر و فرزندان، همکاران و دوستان، همسایگان، هم شهریان و … ارتباط برقرار کنیم، چه تفاوتی میان زندگی ما و زندگی به تصویر کشیده شده وجود دارد؟

اگر روبات ها باعث رنجش و عصبانیت شوند و احساس ما را درک نکنند، پیش بینی شما برای ادامه این زندگی چه خواهد بود؟

چقدر حاضریم پرداخت کنیم تا بتوانیم از شهر به تصویر کشیده شده خارج شویم و به یک شهر با ارتباطات انسانی برگردیم؟

با توجه به اهمیت ارتباط مؤثر برای درک بیشتر موضوع، آن را در دو بخش مورد بررسی قرار می دهیم؛

اول نتایج و آثار مثبتی که از یک ارتباط خوب پدید می‌آید و بعد نتایجی که پیامد یک ارتباط ناسالم و ناهماهنگ را شامل می شود:

یک ارتباط سالم:

امکان برآورده شدن نیازهای مادی و روانی را بوجود می آورد.

همانند یک عامل محافظتی روانی عمل می کند. شاید بتوان گفت اگر امروزه برای سلامت جسم و پیشگیری از بیماری ها واکسیناسیون توصیه می شود، ارتباط مؤثر نیز نوعی واکسیناسیون روانی است که فرد را در برابر بسیاری از مسائل و مشکلات روانی و ارتباطی محافظت می کند و میزان رفتارهای خطرناک، بزه، اعتیاد، خودکشی و فرار از خانه را کاهش داده و در پیشگیری از سوء تفاهم نقش بسزایی دارد.

یکی از روش هایی است که می تواند به مدیریت استرس کمک کند. در زمانی که عصر استرس نامیده می شود داشتن مهارتی که به مدیریت استرس کمک کند، ضروری است.

امکان تبادل اطلاعات را فراهم می آورد. اطلاعاتی که می تواند ما را در رسیدن به اهداف مان کمک کند و از سویی می تواند تاثیرات عمیقی در زندگی شخصی، خانوادگی و شغلی و تحصیلی ایجاد کند.

میزان موفقیت ما را در کارهای مان افزایش می دهد که این مسئله به ما این امکان را می دهد که اعتماد به نفس و عزت نفس بیشتری را تجربه کنیم.

می‌تواند در رقابت‌های کاری، کلید برتری و موفقیت افراد باشد.

داشتن مهارت ارتباط مؤثر یک عامل برتری بسیار مهم برای کسانی است که دانش و هوش مشابهی دارند و با یکدیگر رقابت کاری دارند. به عنوان مثال دو پزشکی که هر دو از سطح دانش یکسانی برخوردارند، کسی که ارتباط بهتری با بیمارانش می گیرد موفقتر خواهد بود.

به ایجاد و حفظ محیط امن و گرم خانواده کمک می کند. کسانی که در خانواده هایی با این کیفیت رشد و پرورش می یابند، در زندگی موفقتر و شادتر هستند و از طرفی نبودن ارتباط مؤثر و صحیح در خانواده ها، باعث ایجاد محیطی سرد و پرتنش می شود که حاصل آن دوری افراد از یکدیگر و رشد افرادی مضطرب، وابسته، پرخاشگر و … است.

می تواند به ما کمک کند، احساس ها و نیازهای مان را به دیگران اعلام کنیم و دیگران نیز خواسته ها، نیازها و احساسات شان را با ما در میان بگذارند.

از آنجایی که ما بیشتر زمان بیداری خود را در ارتباط با دیگران سپری می‌کنیم، با نداشتن ارتباط خوب، این زمان را از دست می‌دهیم.

می توان گفت کیفیت زندگی را به این خاطر از دست می دهیم.

برای آشنایی بیشتر با این موضوع می توانید در کارگاه زبان بدن و مهارت های زندگی و یا مهارت های ارتباطی شرکت فرمایید.

ارادتمند مازیار جلوه روانشناس بالینی، طرحواره درمانگر و متخصص طرحواره درمانی

3/5 - (2 امتیاز)
1 پاسخ
  1. Zeinab Ardestani
    Zeinab Ardestani گفته:

    یکی از مهمترین نیازهای روزانه برقراری ارتباطه . چقدر زیبا بهش پرداختید . مرسی

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *