مهارت گفتگو

اهمیت مهارت گفتگو در روابط عاطفی

مازیار جلوه در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان می گوید :اگر زوجین راحت با یکدیگر صحبت کنند و  ابراز احساسات کنند و علاوه بر این انتظارات و خواسته هایشان را مطرح کنند و در مقابل شنیده شود می توان گفت که طرفین یک حال خوب واقعی را تجربه می کنند .

و هم چنین در مقابل مواردی که میزان حال خوب در رابطه کاهش می دهد و رابطه عاطفی کمرنگ می شود، مواردی چون قضاوت کردن، بی توجهی به احساسات طرف مقابل، سرزنش، تهدید، برچسب زدن، راه حل یا پیشنهاد دادن و قطع کردن صحبت های طرف مقابل که از موانع ارتباطی به شمار می رود.

مازیار جلوه بیان کرد اهمیت برقراری ارتباط سالم در روابط عاطفی جوانان یکی از موضوعات مهم است ،و نکته قابل توجه مهارت گفتگو و گوش دادن است .

ارزیابی رفتار، گفتار،افکار، ارزش‌ها و عقاید طرف مقابل بر اساس دیدگاه خود،که می تواند در قالب رفتار بروز داده شود ،قضاوت گفته می شود .

این روان شناس بیان کرد که اگر هم رفتار و افکاری طرف مقابل اشتباه و آسیب زا باشد ما اجازه اظهار نظر یا قضاوت دیگران را نداریم و تنها زمانی می توانیم نظر دهیم که بر پایه داشتن تخصص ،از ما نظر خواهی شود وباید اینگونه بیان شود که استفاده از ضمیر «من» بجای استفاده از ضمیر «تو» مثلا به جای اینکه بگوییم« تو اشتباه می کنی» بگوییم « من فکر می کنم اگر فلان کار انجام شود» به نتیجه نخواهیم رسید.

این مصاحبه آذر ماه ۹۷ به نشر رسید.

 لینک مصاحبه در سایت روزنامه ایران

امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *