افسردگی

بیایید در مورد افسردگی حرف بزنیم

مصاحبه با: مازیار جلوه

 در حال حاضر در عصری زندگی می کنیم که میزان افزایش اضطراب و افسردگی فوق العاده بالاست. “بیایید در مورد افسردگی حرف بزنیم” شعار سازمان بهداشت جهانی در سال جاری است. تا دهه گذشته از این اختلال به عنوان سرما خوردگی روانپزشکی یاد می کردند. اما در حال حاضر بیماری است که اگر به آن پرداخته نشود بسیار خطر آفرین خواهد شد. دقیقا مانند سرماخوردگی که اگر به آن رسیدگی نشود می تواند به درد کلیه هم ختم شود.

اهمیت این موضوع تا حدی است که ضرورت دارد هر فردی تفاوت های نوع بالینی و غیر بالینی آن را درک و در جهت پیشگیری از ابتلا به اختلالات مرتبط، مهارت پیشگیری  مدیریت فکر، شناسایی خطاهای شناختی را آموزش دیده و در جهت درمان آن به متخصص مراجعه کند.
خیلی خلاصه می توانم بگویم که افسردگی به عنوان یک اختلال دارای ویژگی هایی است:
لذت نبردن از فعالیت هایی که قبلا برای فرد لذت بخش بود. به عنوان مثال اگر از کوهنوردی و طبیعت لذت می برد، اکنون رفتن و نرفتن برایش فرقی نمی کند.
گریه کردن به صورت روزانه و یا حتی مستمر. غمگینی، بی حوصلگی، پرخاشگری، زود رنجی و حساسیت.
بی نظمی در خوابیدن. معمولاً فرد یا به دلیل اشتغال ذهنی بالا به سختی خوابش می برد. یا به راحتی می خوابد اما با کابوس و خواب های آشفته از خواب می پرد و یا هنگام بیدار شدن هنوز احساس خستگی و سنگینی می کنند.
اشتها افزایش و کاهش دارد. معمولا افزایش و کاهش وزن مشهود است.
افکار و یا اقدام به خودکشی وجود دارد.
بنابراین چناچه فقط احساس دلتنگی، ناراحتی، بی حوصلگی و اضطراب می کنید، برچسب افسردگی را به خودتان نچسبانید. اما مهارت مقابله با آن را در پکیج مهارت های زندگی جستجو کنید.

این مصاحبه تیر ماه ۹۶ در روزنامه ایران به چاپ رسید.

امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *