ویروس کرونا و مدیریت آن
در این مقاله قصد داریم درباره راه حل هایی برای آرام و خونسرد کردن فردی که از ویروس کرونا میترسد، صحبت کنیم. همانطور که می دانید این روزها نگرانی و مشغله ذهنی اکثر مردم جهان خصوصا کشور خودمان ایران، ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا است. با نگاه واقع بینانه به موضوعات و اتفاقات پیرامون خود، خواهیم دید که روزانه و سالانه تعداد بسیاری از مردم جان خود را در اثر بی احتیاطی و بی توجه به نکات ضروری از دست میدهند و شاید غیر از نزدیکانشان کسی به این اتفاق توجهی نکند.
فرض کنید فردی بر اثر بی احتیاطی و بی توجهی به اخطار ها در هنگام رانندگی تصادف کند و چند نفر را در این حادثه از دست بدهد، در این میان بینندگان و شنوندگان خبر ها تنها برای چند ثانبه ناراحت می شوند و تاسف می خورند، و احتمالا بینندگان و شاهدان این سانحه مجددا مرتکب همین بی توجهی و بی احتیاطی در آینده ای نه چندان دور خواهند شد. به نظر شما در کشورمان ایران سالیانه چند نفر بر اثر تصادفات رانندگی فوت می کنند؟
تصور کنید در مسیر سفر و در حین رانندگی شما شاهد سانحه رانندگی ای هستید که با چهار سر نشین جان خود را از دست داده اند، بدیهی است که شما نیز دچار استرس و نگرانی خواهید شد ولی اگر قرار باشد با همین ناراحتی و استرس به رانندگی ادامه دهید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مسلما حال خوبی مناسبی نخواهید داشت و نمی توانید به رانندگی و سفر ادامه دهید، سفر برایتان تلخ و ذشوار خواهد شد و ممکن است به قدری شدت اضطراب و نگرانی در شما بالا برود که منجر به تصادف شود.
مثال دیگری از این بی توجهی را بسیار در خبرگذاری ها شنیده ایم که مصرف سیگار، دخیانیات و موارد مخدر آسیب های روحی، روانی و جسمی به افراد وارد می کند؛ سوالی که پیش می آید این است که چند درصد از مصرف کنندگان سلامت خود را جدی می گیرند؟ چند نفر از بیماران قلبی و ریوی به دلیل بی توجهی و بی احتیاطی به مضرات سیگار و مواد مخدر، بیماری خود را عمیق و سخت تر کرده اند؟
مدیریت استرس در ویروس کرونا
در مثال تصادف رانندگی قطعا اگر به خود مسلط شوید و با چند نکته ایجاد همدلی با آسیب دیدگان و همچنین استفاده از مهارت مدیریت استرس مثل تفس عمیق یا آرمیدگی را بدانید، می توانید شرایط را مدیریت کنید و با خونسردی به مسیر خود ادامه دهید، حائز اهمیت است که قبل از سفر از سلامت اتومبیل و سلامت روحی و جسمی خودتان مطمعن شوید به عبارت دیگر در مواجهه با اتفاقات پیش رو پیشگیری کنید؛ در مواجهه با ویروس کرونا نیز همین موارد باید اتفاق بیفتد.
ترس و دستپاچگی باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن خواهد شد، ویروس کرونا نیز مانند بحران های دیگر زندگی ماست که اولین قدم در مواجهه با آن مدیریت ترس و اضطراب است تا با کنار گذاشتن استرس و نگرانی به حالت طبیعی خود برسید، چرا که باید فکر کنیم، تصمیم بگیریم و حل مسئله کنیم.
هر قدر میزان استرس، اضطراب و ترس باللاتر باشد قدر تفکر و حل مسئله پایین تر خواهد بود؛ به عبارت بهتر این دو رابطه معکوسی با هم دارند. بنابراین آرام باشید، خونسردی خود را حفظ کنید و اگر زمینه بیماری های اضطرابی را دارید ختما مشاوره بگیرید و راه های پیشگیری را رعایت کنید. هر چقدر استرس، اضطراب و وحشت بالاتر باشد قدرت تفکر، تصمیم گیری و حل مسئله پایینترخواهد بود؛ یعنی یک رابطه کاملا معکوس برقرار است، پس آرام باشید، فکر کنید، اگر پیشینه بیماری های اضطرابی، دارید حتماً مشاوره بگیرید و از همه مهمتر راههای پیشگیری را رعایت کنید.
چند نکته در مواجهه با ویروس کرونا
- کارهایی که از دستتان برمی آید اصولی و به طور منظم انجام دهید.
- کارهایی که منجر به بالا رفتن استرس و نگرانی می شود از آن ها دوری کنیم؛ مانند جلوگیری از دنبال کردن اخبار شبکه های مجازی
- با یکدیگر همدلی کنید، و بداخلاقی را کنار بگذاریم زیرا مشکلی را حل نخواهد کرد.
- بیشتر ورزش کنید و به سلامت جسمی و روانی خود اهمیت دهید.
- از احتکار و گران فروشی بپرهیزید و در هر شغلی که هستید یاری دهنده باشید.
قطعا مدیریت خود دراین مساله از هرچیزی یاری رسان تره . سپاس ازشما.