مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی و اهمیت آن در زندگی روزمره چیست؟

توانایی برقراری ارتباط موثر( مهارت های ارتباطی ) یکی از مهمترین مهارت ها در زندگی و همینطور در بسته آموزشی شارژ اعصاب است. نحوه ارتباط گرفتن با دیگران، یعنی چگونه می توانیم اطلاعات را به دیگران انتقال دهیم که درک بیشتری از آن داشته باشند. نحوه ارتباط گرفتن با دیگران به صورت صوتی (از طریق تبادلات کلامی)، از طریق رسانه های مکتوب (کتاب ها، سایت ها و مجله ها)، بصری (استفاده از نمودارها و نقشه ها) و یا غیر کلامی ( زبان بدن، حرکات، تن صدا و لحن و آهنگ آن) است.

اهمیت مهارت‌ های ارتباطی

داشتن مهارت های ارتباطی قوی در همه جنبه های زندگی، از زندگی حرفه ای گرفته تا زندگی شخصی و هر آنچه در این بین قرار دارد، دارای اهمیت بسیاری است. از نظر تجاری، کلیه معاملات ناشی از ارتباط است. داشتن مهارت های ارتباطی خوب، باعث می شود تا اطلاعات با دقت و سرعت بیشتری توسط شما و یا دیگران ارائه و یا درک شوند. در مقابل، مهارت های ضعیف ارتباطی منجر به سوء تفاهم و ناامیدی می شود. در یک نظرسنجی LinkedIn در سال ۲۰۱۶ که در ایالات متحده انجام شد، ارتباطات جزء مهمترین ابزارهایی است که کارفرمایان به دنبال آن هستند.اهمیت مهارت‌های ارتباطی

چگونه مهارت‌ های ارتباطی خود را بهبود ببخشیم؟

در ادامه به برخی از موضوعاتی که باید هنگام بهبود توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران به آن توجه کرد، اشاره می کنیم:

  • ایجاد احساس شنیده شدن در مخاطب

برای این مهارت، مهم است که شنونده خوبی باشیم. تمرین گوش دادن فعال بسیار مهم است. به سخنان دیگران توجه کنید و ابهاماتی را که برای آنها وجود دارد را برایشان روشن کنید. روشن است که افراد دارای مهارت های ارتباطی به راحتی می دانند که این موضوع چه تاثیر شگرفی بر زندگی شان دارد.

  • خلاصه کردن مطالب

از جملات طولانی و کلمات زیاد برای بیان صحبت هایتان استفاده نکنید. همچنین از صحبت بیش از حد و یا کلماتی که مخاطب را گیج کند، استفاده نکنید. سعی کنید صحبت خود را با کلمات واضح و جملات کوتاه که دیگران بتوانند منظور شما را به آسانی درک کنند، آغاز و خاتمه دهید.

  • زبان بدن

مهارت زبان بدن نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. می توان گفت که این مهارت از ارکان اصلی مهارت های ارتباطی است. استفاده از تماس چشمی، استفاده از حرکات دست و میزان تن صدا هنگام برقرای ارتباط با دیگران از مهارت های کلیدی است. حالت آرام بدن شما و لحنی دوستانه باعث می شود، که به راحتی نظرات خود را با دیگران در میان گذاشته و نظر آنها رانسبت به افکار خود نزدیک کنید.

هنگامی که می خواهید تا مکالمه ای را با دیگران داشته باشید، به چشم شخص نگاه کنید؛ به طوریکه فرد متوجه شود شما روی مکالمه متمرکز هستید.

  • اعتماد به نفس

به دست آوردن مهارت در کارگاه شارژ اعصاب به شما کمک می کند به گفته ها و تعاملات ارتباطی خود با دیگران اطمینان داشته باشید. اعتماد به نفس در حفظ ارتباط چشمی، حالت بدن آرام و تن صدا تاثیرگذار است.

  • احترام به نظر دیگران

در شرایطی که شما با گفته های دیگران مخالف هستید، خواه کارفرما و یا همکار و دوست، مهم این است که با دیدگاه او همدل و همراه باشید؛ البته نه با این هدف که نظرات او را تائید کنید. به نظرات دیگران احترام بگذارید و هرگز به تحقیر افرادی که با شما مخالف هستند، متوسل نشوید.
در مهارت های ارتباطی با جزئیات بیشتری به آموزش این موضوع خواهیم پرداخت.

  • توجه کردن به دیگران

احترام به سخنان دیگران و تأیید آنها یکی از جنبه های مهم ارتباطی است. هنگامی که دیگران با شما سخنی می گویند برای اینکه بیشتر حواستان باشد می توانید سخنان وی را تائید کرده و گاهی از نام فرد نیز استفاده کنید. زمانیکه به دیگران احترام می گذارید، آنها با شما احساس آرامش کرده و این امر منجر به گفتگوی صادقانه و سازنده تر می شود.

  • استفاده از رسانه صحیح

رسانه های مختلفی، هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین وجود دارند، اما نوع انتخاب آن برای ارسال پیامی که می خواهیم به دیگران انتقال دهیم بسیار اهمیت دارد. فرض کنید که می خواهید در مورد یک مساله جدی کاری مانند (اخراج، حقوق و …) با فردی ارتباط بگیرید. یادتان باشد بهترین راه ارتباط حضوری است. در صورت عدم دسترسی مکالمه تصویری، و یا تلفنی گزینه بعدی است؛ و دلیل آن اهمیت زبان بدن است.

مهارت های ارتباطی باعث پیشرفت در شغل

چگونه مهارت های ارتباطی باعث پیشرفت در شغلمان می شود؟

برای اینکه بتوانید در حرفه خود موفق شوید، نیاز به مهارت های ارتباطی دارید. شما باید بدانید که چه می خواهید و چگونه می خواهید که به آن دست پیدا کنید. هنگام انتخاب شغل، مهارت های ارتباطی به شما کمک می کند تا یک مصاحبه خوبی را تجربه کنید و مراحل استخدام را به راحتی پشت سر بگذارید. برای اینکه بتوانید در مورد مشکلات خود با دیگران بحث کنید، نیاز دارید تا از مهارت های ارتباطی استفاده کنید.

مهارت های ارتباطی و ارتباط ضعیف در محل کار

اگر شما دارای ارتباط ضعیف در محل کار خود باشید، نه تنها باعث کوتاه مدت شدن همکاری شما با آنها خواهد شد، حتی ممکن است در طولانی مدت تاثیرات فلج کننده ای نیز داشته باشد. در ادامه به برخی از رفتارهای غیر ماهرانه در ارتباطات می پردازیم:

  1. برچسب زدن به دیگران
  2. رفتارهای پرخاشگرانه یا بالا به پائین
  3. ارتباط منفعل-پرخاشگرانه مانند زیراب زدن
  4. تهدید و تخریب کردن
  5. سرزنش دیگران
  6. گوش نکردن و بی توجهی به احساسات دیگران
  7. ارائه پیشنهادات و راه حل های بی موقع
  8. قطع کردن صحبت های گوینده و بسیاری از موانع دیگر

حتما در این مقاله به اهمیت مهارت های ارتباطی پی بردید، برای اینکه بتوانید از این مهارت ها مانند یک فرد حرفه ای در زندگی و شغل خود استفاده کنید، پیشنهاد ما کلاس های مهارت های ارتباطی و کارگاه های شارژاعصاب در مرکز مشاوره مازلو است. ما گام به گام با شما خواهیم بود تا تبدیل به یک فرد حرفه ای شوید و موفقیت های چشمگیری را هم در زندگی و هم در شغل خود به دست آورید.

5/5 - (2 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *