باورهای غلط و رازهای نهفته

باور های غلط در زندگی و رازهای نهفته

باور های غلط در زندگی و رازهای نهفته، افکار بنیادین و اساسی هستند که مانند طرحواره ها به واسطه اعتقادی که به آنها داریم زندگی کرده و انتخاب ها، ارتباطات و کیفیت زندگی مان بر مبنای آن ها شکل می گیرد. عدم شناخت باورهای غلط و رازهای نهفته آنها، شما را در برابر نوسانات دردناک آسیب پذیر ساخته و به روابط شخصی تان با دیگران آسیب می زند. این موضوع به قدری اهمیت دارد که در طرحواره رهاشدگی نیز مطرح است.

برای مثال فرض کنیم شما این باور را داشته باشید: «برای اینکه شخص ارزشمندی باشم باید در زندگی موفق شوم» بسیاری از مردم جامعه ما چنین باورهای غلط ذهنی دارند. این باور به سال های گذشته بر می گردد. موضوع از این قرار است که اگر تنبل باشید بی ارزش هستید و مردم به شما به دید تحقیر نگاه می کنند. برعکس اگر سخت کوش باشید انسانی خوب و ارزشمند به حساب می آیید. آیا شما چنین نگرشی دارید؟ آیا شما عزت نفس خود را مبتنی بر کار، هوش، فراست و موفقیت های تان می دانید؟ اغلب این نگرش ها در اصل شمشیر دولبه اند. یک سمت سالم و سمت دیگر مخرب.

باورهای غلط و رازهای نهفته - مازیار جلوه

۸ آسیب از باورهای غلط در زندگی

۸ آسیب از باورهای غلط در زندگی که نشان دهنده عدم آگاهی از باورهای غلط و رازهای نهفته آن هاست می توان به موارد زیر اشاره کرد. لیست باورهای غلط: کمال گرایی عاطفی: «باید همیشه شاد، مطمئن و مسلط بر احساساتم باشم.» کمال طلبی عملکردی: «باید هرگز شکست نخورم»، هدف اول شدن است، باید بهترین باشم. کمال طلبی ادراکی: «اگر شکست بخورم کسی مرا دوست نخواهد داشت.»، “اگر می خواهی دوستت داشته باشند، اول باش”. باورهای مخرب، متفاوت تر از افکار منفی و خطاهای شناختی است. افکار منفی و خطاهای شناختی زمانی بروز می کنند که احساس بدی دارید، اما باورهای مخرب نگرشی هستند که همیشه با شما همراه اند.

ترس از تایید نشدن یا انتقاد: «برای اینکه ارزشمند باشم به تایید همه احتیاج دارم»، “برای اینکه تایید بشی سرویس بده. ترس از طرد، یا بی اعتنایی:«اگر کسی مرا دوست نداشته باشد زندگی ام معنا و مفهومش را ازدست می دهد»، “هر کاری از دستت بر میاد انجام بده تا طرد نشی”. همچنین ترس از تنها شدن: «اگر تنها شوم، احساس بدی پیدا می کنم.»، “اگر تنها شوم بدبخت می شوم”. ترس از شکست: «ارزشمند بودن من بستگی به موفقیت من دارد»،“آدم شایسته همیشه موفقه” .احساس حق داشتن: «مردم باید همیشه به شکلی که من می خواهم رفتار کنند.»

باورهای غلط و رازهای نهفته - مازیار جلوه

چگونه با باور های غلط مقابله کنیم؟

پرسش چگونه با باورهای غلط زندگی کنیم، شروعی بر باورهای مثبت است. باورهای غلط منافعی از آن خود دارد. اگر زیاد کار کنید و پر تلاش باشید از دستاورد های تلاش تان بهره مند می شوید. اما آیا ارزش آن را دارد که همیشه مشغول به کار باشیم و به روان و جسم خود آسیب بزنیم؟ هرچه موفق تر باشید احتمالا احساس ارزشمندی بیشتری می کنید. اما اگر باورهای غلط و رازهای نهفته آن را نشناسید، خطراتی نیز در کار است.

برای مقابله با باورهای غلط ما نیاز به یک طرحواره درمانگر حاذق و با مهارت داریم که با کاوش در خاطرات، باورها و احساسات ما کمکمان کند که باورهای درست و سالم را جایگزین باورهای غلط کنیم. اگر شکست بخورید ممکن است افسرده شوید و احساس بی ارزش بودن بکنید. این همان ناآگاهی از باورهای غلط و رازهای نهفته است. اگر در حد انتظارتان موفق نشوید ممکن است خود را حقیر بپندارید و نسبت به کسانی که موفق تر بوده اند، حسادت کنید. برای مقابله با باورهای غلط یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهیم این است که آنها را بشناسیم. این شناخت از گشودگی و ذهنی انعطاف پذیر شروع خواهد شد. آیا شما باورهای غلط رو خود را می توانید شناسایی کنید؟

چگونه با باور های غلط مقابله کنیم؟

انواع باورهای غلط ذهنی و تاثیر آن در موفقیت

انواع باورهای غلط ذهنی و تاثیر آن در موفقیت مانند منوط کردن عزت نفس خود بیشتر به روابط شخصی است تا به کار. این باورها امتیازات فراوان دارند. اگر باورهای غلط و رازهای نهفته خود را نشناسید بیش از اندازه به روابط خود با دیگران بها می دهید. اگر با یکی از دوستان یا بستگان و یا اعضای خانواده اختلافی پیدا کنید احساس ناراحتی می کنید. باورهای درست ما را به سمت تعالی شخصی خود سوق می دهند و هربار بیش از پیش باعث پیشرفت ما در زندگی می شوند. اما باورهای اشتباه ما را در یک مرحله نگه می دارد و مانع پیشرفت ما می شود. در این صورت بهتر است مشاوره فردی گرفته و از خدمات تخصصی بهره مند شویم.

برای مثال: «برای اینکه ارزشمند باشم دیگران باید مرا دوست بدارند». افراد ممکن است بر این باور باشند که اگر مورد انتقاد واقع شوند، اگر کسی به آنها محبت نکند، اگر تنها شوند، نشانه آن است که کمتر ارزشمند هستند و در نتیجه محکوم اند که ناخشنود باشند. برعکس اگر دوستان فراوان داشته باشند و با اشخاصی که آن ها را دوست دارند روابط حسنه ایجاد کنند، ممکن است خود را شاد و ارزشمند بدانند. این باورهای غلط در زندگی به شدت رواج دارد. آیا شما هم چنین ذهنیتی دارید؟

امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *