طرحواره انزوای اجتماعی

طرحواره انزوای اجتماعی و راه های شناخت آن

افرادی که دارای طرحواره انزوای اجتماعی هستند، اعتقاد راسخ دارند که با بقیه فرق داشته و یا به هیچ گروهی تعلق ندارند. این اعتقاد را می‌توان در افراد دارای طرحواره رهاشدگی هم دید. این افراد گاهی اوقات فکر می‌کنند تافته جدا بافته هستند؛ مانند افراد خیلی باهوش، فرزندان یا خانواده های مشهور و یا افراد زیبا. یا اینکه به دلیل زشت بودن، همجنس باز بودن، اقلیت قومی، ناتوانی جسمی یا جنسی، افراد طبقه پایین جامعه و غیره خود را جدا از بقیه می بینند. افراد در طرحواره انزوای اجتماعی معمولاً درونگرا هستند. فعالیت‌های فردی را به فعالیت های گروهی ترجیح می دهند. در جمع معذب بوده و کناره گیری می کنند. در این شرایط قطعا در حاشیه بودن را انتخاب می کنند.

طرحواره انزوای اجتماعی

ویژگی های افراد دارای طرحواره انزوای اجتماعی

غالباً افراد تنها، اجتنابی، دوری گزین و یا اسکیزوئید این طرحواره را دارند. روابط آنان یا غیر صمیمی و بسیار محدود است و یا به صورت کلی قطع می باشد. این طرح واره معمولاً با طرحواره طرد رهاشدگی، طرحواره محرومیت هیجانی طرحواره بی اعتمادی بدرفتاری، طرحواره نقص شرم و یا طرحواره استحقاق خودبزرگ‌بینی گره می‌خورد.

تله انزوای اجتماعی چیست؟

تله انزوای اجتماعی، یکی از تله‌های زندگی است که در آن فرد از برقراری ارتباط با دیگران اجتناب می‌کند. این اجتناب می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، مانند ترس از قضاوت شدن، تفاوت فرهنگی و زبانی، احساس ناامنی، یا سابقه آسیب‌های اجتماعی. رویکر‌دهای مهمی برای درمان طرحواره انزوای اجتماعی وجود دارد. یکی از این رویکرد‌ها طرحواره درمانی است که در مورد باور‌های اشتباهی که در کودکیِ فرد شکل گرفته است کاوش می‌کند. طرحواره انزوای اجتماعی ریشه عمیقی در تعامل فردی و خانوادگی فرد با اجتماع در دوران کودکی او دارد. این آسیب‌ها می‌تواند برای همیشه با فرد تا دوران بزرگسالی او بماند.

افراد دارای تله انزوای اجتماعی، معمولاً احساس تنهایی و انزوا می‌کنند. آنها ممکن است از شرکت در فعالیت‌های اجتماعی اجتناب کنند، و در برقراری روابط نزدیک با دیگران مشکل داشته باشند. این تله می‌تواند تأثیر منفی زیادی بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد، و منجر به مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب شدید، رفتار‌های مرزی و جامعه‌گریزی شود.فرد ممکن است حتی برای فرار از استرس، از ارتباط با همسایه‌‌ها، هم‌کلاسی‌ها و هم‌کاران خود دوری کند.

طرحواره انزوای اجتماعی

درمان طرحواره انزوای اجتماعی

هدف درمان طرحواره انزوای اجتماعی در این نکته نهفته است که حتی اگر متفاوت هم باشند، افرادی مثل آنها نیز در جامعه حضور دارند. بینش به اینکه همه انسانها نیازهای شبیه هم دارند، باید ایجاد شود. این مراجعین باید بتوانند خود را با شرایط جامعه سازگار کرده و از تیم‌هایی که او را نمی پذیرند دوری کنند. خط اول درمان آن ها طرحواره درمانی و راهکار انتخابی نخست غلبه بر اجتناب آنها از روابط صمیمی با دیگران است. به طوری که تمرکز اصلی بر بهبود روابط مراجع با گروه‌های اجتماعی است. عموماً مراجعین به این بینش می رسند که آنقدر هم که فکر می‌کنند، با دیگران متفاوت نیستند. آنها در طرحواره درمانی باید بیاموزند که به جای تکیه بر تفاوت ها، می توانند بر شباهت ها نیز تکیه کنند.

به تدریج با دیگران ارتباط برقرار کنند و روابط دوستانه ای را تدارک ببینند. البته برای رسیدن به این اهداف باید یک برنامه طرحواره درمانی دقیق را به همراه درمانگر بگذرانند. اگر برایتان مهم است که در کنار خانواده، پدر و مادر، همسر و فرزندان؛ در محل کار کنار همکاران و دوستان وجهه عاطفی و اجتماعی خودتون رو حفظ کنید، پیشنهاد می کنم در کنار یک طرحواره درمانگر صاحب صلاحیت مهارت های زندگی را بیاموزید. زندگی خود را دوباره بیافرینید با بینش رویش رهایی

 

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *